friss kommentek

  • d.v.d: Ha Bt.-t akartok alapítani akkor ajánlom azt amit én is használtam, gyors , olcsó , azonnal megcsinálták, rugalmasak voltak, szóval legalább itt nem... (2009.11.09. 09:23) KFT alapítás
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

könyvelésdebrecen

Minden ami számvitellel, könyveléssel, adózással kapcsolatos

Költségek

2008.10.16. 19:15 | Zoli 74 | Szólj hozzá!

Azért nem árt tudni, mielőtt belevágunk egy cégalapításba, hogy milyen költségeket lehet elszámolni. Elsőként ezekről ejtenék pár szót.

Elszámolni bármit csakis eredeti számla alapján lehetséges. Nem elszámolható pl: a nyugta, a blokk. Fő szempont, hogy a számlán szerepeljen a cégünk pontos neve, valamint a székhelye. A kiállítónak pedig a nevén és címén kívül az adószámát is fel kell tüntetni, valamint ellátnia a számlát aláírással, bélyegzővel. Ezekre fontos, hogy mindig odafigyeljünk.

Fontos megemlíteni, hogy nyílván csak olyan költségek az elszámolhatóak amik szorosan a tevékenységgel kapcsolatosak, különösen fontos ez a különböző eszközökre. Nem nagyon illik elszámolni pl: egy bőrgarnitúrát, főleg ha nincs is irodánk, vagy plazmatévét, hacsak nem olyan a tevékenység (pl egy szórakozóhelyen lehet plazmatv).

Elszámolható ellenben a tevékenység folytatásához szükséges anyagok, eszközök, szerszámok. Továbbá rezsiköltség, utazási ktg, telefon (bár ez eléggé le van már szabályozva) tisztító-, takarítószer, a dolgozók után kifizetett bér és annak járulékterhei, vendéglátóhelyi szolgáltatás (nagyon korlátozottan) a tevékenységünkhöz igénybevett szolgáltatások...stb

Fontos tudni, hogy egyedül abban az esetben el lehet számolni a költségszámla másodpéldányát, vagy másolatát, ha az eredeti elveszett, és a másolatot a számla kiállítója hitelesíti utólag.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvelesdebrecen.blog.hu/api/trackback/id/tr84717551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása